Seger efter fin insats!

Bortamatch i Gråbo en regnig torsdag. Normalt för en fotbollsspelare i 6A. Stämningen trots det hög och nästan alla var i tid.
Dino var tillbaka mellan stolparna två månader efter hans senaste match, Rinman till vänster i en fyrbackslinje, Glenn till höger och Ali bildade ett nykomponerat mittbackspar med Hadd. Framför dom hade vi sköldarna Erik och Kevin. Tobbe i en offensiv roll. Axel vänsterforward, Robin högerforward och Agge längst fram. Stark bänk framförallt defensivt med Danny, Hoang, Omar, Tommy och Senad.

FÖRSTA HALVLEK
Goran blåser igång matchen. Vi börjar riktigt bra, vinner boll högt, skapar målchanser på löpande band, men är för ineffektiva.
I minut 12 så dräller Tobbe med bollen djupt ner på egen planhalva, Lekstorpsspelaren skjuter i ribban från långt håll och sen gör Sandberg 1-0! Trist när vi startat så bra.
Vi fortsätter dock att skapa fina målchanser och ett mål hänger i luften. På en av våra många hörnor så får Tobbe en snilleblixt och slår den längs marken till Axel som får en perfekt träff, 1-1! Detta efter en halvtimme.
6 minuter senare så får vi ännu en hörna som målvakten boxar i ryggen på Agge, 1-2! Vi har vänt!
Lekstorpsspelarna börjar nu tappa humöret och diskussionerna med domare Goran är många och hätska. Detta håller i sig matchen igenom.
Helt onödigt att vi då en minut innan paus agerar pojklagsspelare i backlinjen och låter Bodehed helt ohotad göra 2-2!
Vi är ändå nöjda med våran insats i första halvlek. Lite småsjusteringar så kan det bli riktigt bra.

ANDRA HALVLEK
Lekstorp har lite energi i början av andra och vädrar viktiga poäng i bottenstriden. Men efter ca 10 min så börjar vi föra spelet allt mer. Vi rullar boll och får längre anfall där fler hinner upp. Men det oavgjorda resultatet står sig. I minut 70 så spelar vi runt bollen som på ett snöre. Längs backen med få tillslag. Erik får bollen långt ut till höger, Glenn löper på djupet och Erik lirar mellan försvararna, Glenn slår ett perfekt inlägg som når Axel som inte gör något misstag, 2-3!. Ett drömmål! Dock så hävdar Rinman bestämt att han rör bollen innan Axel och därmed ska ha assisten.
Lekstorp är trötta och vi skapar mer och mer lägen men framförallt så har vi tålamod med boll. Axel brukar vara bra, men det här är nästan löjligt, dribblingsräd efter dribblingsräd lyckas. Han slår en hörna i 79:e lågt och där dyker Danny upp och skarvar in 2-4!Gladaste målskytten för dagen!
Med en minut kvar av matchen så fälls Axel i straffområdet och Goran pekar på straffpunkten. Fram kliver Tobbe, målvakten i ett hörn, bollen i det andra, 2-5! Slut.

Vi gör en väldigt bra insats. Väldigt kul att se att vi inte gräver ner oss när vi släpper in mål utan kör på istället. Det kunde och borde ha blivit större siffror men vi ska vara jättenöjda.
Lekstorp kändes trötta och drog på sig hela 6 gula kort och det var väldigt nära det röda flera gånger.
Negativt för oss var att Rinman, Robin och Hoang skadade sig. Skadorna förföljer oss och det blev lite av en "dyrköpt seger".

Matchens GaFFlar:
Axel - Helt överlägsen. Förutom att han sysselsatte försvaret hela matchen så är han dessutom effektiv. 2 mål. 2 assist.
Tobbe - Ständigt spelbar. Ju längre matchen går, desto mer dominerar han.
Glenn - Väldigt aktiv matchen igenom. Defensivt perfekt. Börjar hitta rätt offensivt och är ett vapen även där.

Ett glatt gäng lämnade Gråbo för den här gången. Nu ser vi framemot att ösa på resten av hösten. Framåt GaFF!